Adana Oto Ekspertiz Bayilik

Adana Oto Ekspertiz Bayilik

Adana Oto Ekspertiz Bayilik

 

2. El araç alım yapanlar yâda satışını yapanların alacakları otomobil ile ilgili yaptırdıkları araç kontrol ve raporlama sistemine oto ekspertiz denir. Özel kamu kuruluşlarından alınan yetki belgesine sahip olan Adana oto ekspertiz bayilik sistemine katılabilmek için oto raporlama konusunda uzman bir kadro olması gerekmektedir.

Ekspertiz Fransızca lügatından gelen bir terim olup Türkçe de eksper anlamında kullanılmaktadır. Eksper yaptığı işi en iyi şekilde yapan, bilen, profesyonellik kazanmış kişilere yâda kuruluşlara da verilen bir isimdir. Bir araç satınalmaya kalktığınızda o aracın geçmiş bilgileri satınalma fikrinizi değiştirebilir nitelikte olabilir. Adana oto ekspertiz bayilik almış olan firmalarda işinin ehli usta, uzman ve bilgi donanımı yüksek bir ekip ruhu çalışması vardır.

Ekspertiz Nasıl Yapılır?   

Sahibinden yâda galeriden hiçbir şey farketmeksizin 2.el bir araç aldığınızda mutlaka aracın geçmiş kimliğine bakmanız alıcının yararına olacaktır. Geçtiğimiz yıllarda kasko ve trafik sigortaları üzerinden araçların yaptıkları her türlü kaza ve hasar kaydı tramer bilgi sistemine işlenmektedir.

Ancak çoğu araç kullanıcısı, kullandığı aracın başına herhangi bir sorun geldiğinde şayet çok büyük bir arıza yok ise, aracın kasko poliçesinin hasarsızlığının bozulmaması için araçlarını gidip özel servislerde ücretini ödeyerek tamir ettirebilmektedirler. Bu tip özel tamirci görmüş araçlarda ancak oto ekspertizlerin yapacakları raporlamada görülebilmektedir.

Ekspertiz Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

2.el araç alıcısı yâda satıcısı oto ekspertiz bayilik almış raportöre gittiğinde öncelikle araç bazı makinelere konulacak ve aracın geçmişi ile ilgili kayıt dışı ne varsa raporlayacaktır. Araçta parça değişimi olmuşum, boyanan parçası var mı, ön kaput ve ön tampon ile bagaj ve arka tampon hasarlı mı?, tekerlekleri sağlam mı?, alınan mevsimine uygun mu? diye bakılır. Trafiğe çıkış tarihi itibari herhangi bir araç parçası tamire girmiş mi?, hasar var mı?, hasar var ise boyutları nedir? gibi birçok konu hakkında detaylı bir rapor çıkartılır.

Ekspertiz Ücreti Nedir?

Adana oto ekspertiz bayilik alan firmaların bir fiyat listesi vardır. Bu fiyatlar 2.el araç alan yâda satanlar için makul görülebilecek fiyatlardır. Oto ekspertiz ile ilgili her türlü donanıma sahip olan firmamızdan marka güvenirliği doğrultusunda bayilik alabilirsiniz.